EZRA
Nyelvvizsgaközpont

Belépés
Az oktatásról
   

A lovári (cigány) nyelvoktatás hasonlóan más nyelvekhez, szervezett keretek között, szakmailag jól felkészült oktatókkal, az ország több részén egy időben folyik.

A lovári, cigány nyelvtanfolyam 70 és/ vagy 100 – 150 órás. Tanfolyamainkon a kezdő tudásszinttől az alap- vagy a középfokú nyelvvizsga követelményszintjéig készítjük fel a hallgatókat. Szervezünk csoportos képzést Budapesten és vidéken is. Minimum hat fő jelentkező esetén az ország bármely településén – egyeztetett időpontban – elindítjuk az oktatást. A tananyagot (nyelvkönyv, szótár, gyakorló feladatok könyv) kedvezményes térítési díj ellenében biztosítjuk.

A cigány-nyelvoktatás menete:

  • A nyelvtani elemek megismerése.
  • A könyv fejezeteinek olvasása, fordítása, ezt támogató írásos feladatok megoldása órán.
  • Az oktatás második felében a vizsgán előforduló feladattípusok megoldása következik: közvíetítés=fordítás magyarrról cigányra, olvasásáértés: 1. hiányosmondat: megadott cigány szavak behelyettesítése, 2. magyar kérdésre magyar válasz; levélírás, esszé.
  • Megoldunk minden olyan feladatot, amely az írásbelin lehetséges.

A tanfolyam második felétől intenzív beszédgyakorlatok lesznek, követve a szóbeli vizsga feladatsorát.

A vizsga, az EZRA nyelvvizsgarendszer szerint zajlik!

Vizsgára felkészítés:

Hagyományos (tantermi) képzési forma: cigány-nyelvoktatás heti egy alkalommal 4 tanítási órában (1 tanítási óra = 45 perc). A tanfolyam délutánonként vagy szombaton délután és/vagy vasárnap délelőtt van.Képzési idő: 4 hónap

 

Digitális lovári nyelvoktatás, online-nyelvórák 

Az oktatás hetente egy vagy több alkalommal 2x45 perces tanítási órában lesz délután 17 órától. (Egyéni igénytől függően ettől el tudunk térni.) A képzés során a „Sityu romanes” nyelvkönyvet vesszük át. (Ezt meg kell vásárolni.) Ezentúl: PowerPoint, Word és Skype szükséges. 

 

Skype-oktatás Egyéni igényekhez igazodó személyes nyelvi képzés. A képzés díja: 5000 Ft/45 perc

 

Aktuális tanfolyamokról itt is tud tájékozódni: +36 70 500-6660 vagy dr.papp@ezranyelviskola.hu

 

MAGÁNOKTATÁS

Egyéni: mini csoport (1-3 fő) és kiscsoportos (3 - 5 fő) formában.

Érdeklődni: 06-70/500 66 60; dr.papp@ezranyelviskola.hu

     NYELVTANÁROKNAK
    • Továbbképzés